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私は100年以上続く越後鍛冶味方屋を継ぎ、三代・味方屋の銘を持ちながら、
自分が造る刃物に疑問をもち、もっとこだわった刃物を造りたいと思い、味方屋
のハンドメイド・カスタムブランドである越後鍛冶司を造りました。
刃物を使う人にとって刃が欠け難く、研ぎやすく、長切れする、使いやすい刃物
造りを目指しています。
司ブランドは、味方屋を基本として、味方屋よりもワンランク上の鋼を使用し、
鋼付け(鍛接)から仕上げまで一貫して一人で造ります。特に仕上げの刃付けは
手で研ぎ仕上げています。
ぜひ越後鍛冶司のポリシーを感じてください。
I succeeded to Ajikataya brand in Echigo,which lasts more than hundred years,
but I challenged to work on better knives and made myown brand
‘Echigo Tsukasa’for hand made custom knives.
I use better steels for ‘Tsukasa’brand than Ajikataya brand with ourbasic technique
from the lamination of steel to the sharpening by hands.
I’m trying for making the best knives for sers:hardlynicked,easier sharpening,
longer edge holding,and handy.
Hope you could feel the craftsmanship in my products.