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私は100年以上続く越後鍛冶味方屋を継ぎ、三代・味方屋の銘を持ちながら、
自分が造る刃物に疑問をもち、もっとこだわった刃物を造りたいと思い、味方屋
のハンドメイド・カスタムブランドである越後鍛冶司を造りました。
刃物を使う人にとって刃が欠け難く、研ぎやすく、長切れする、使いやすい刃物
造りを目指しています。
司ブランドは、味方屋を基本として、味方屋よりもワンランク上の鋼を使用し、
鋼付け(鍛接)から仕上げまで一貫して一人で造ります。特に仕上げの刃付けは
手で研ぎ仕上げています。
ぜひ越後鍛冶司のポリシーを感じてください。
I succeeded to Ajikataya brand in Echigo,which lasts more than hundred years,
but I challenged to work on better knives and made myown brand
‘Echigo Tsukasa’for hand made custom knives.
I use better steels for ‘Tsukasa’brand than Ajikataya brand with ourbasic technique
from the lamination of steel to the sharpening by hands.
I’m trying for making the best knives for sers:hardlynicked,easier sharpening,
longer edge holding,and handy.
Hope you could feel the craftsmanship in my products.
当社は1905年創業以来、日本の伝統技術である極軟鉄に鋼を融合(鍛鉄)する技法に
より、鋼付けから完成品まで一貫した刃物造りをしています。
鉄と鋼を鍛えることによって、堅い鋼でも研ぎやすく、欠け難く、長切れする刃物、そして
使い手の立場に立った製品造りをしています。
自由鍛造によって、型変わりの鉈、和式ナイフ、包丁、特殊刃物など、一丁から製作可能です。
(オーダーメイドも可能)
より多くの製品造りを目指すのではなく、より多くの信頼を得る製品造りを目指しています。
Not for production in more quantity,but for more reliable
production. . .
AJIKATAYA SINCE 1905
Ajikataya - We makes knives by the lamination process of a
combination of hard hi-carbon steel forge welded onto a piece of
Jigane iron. With this Japanese traditional technique,we take care of
all process in our factory.
Two kinds of metals are hand forged to be sharpened easier,be
tougher,and hold the edge longer,which we trust is good for users.
By FREE FORGING, we make irregular formed hatchets,Japanese
outdoor knives,kitchen knives,and custom made knives.